CocktailsShootersToolsSmoothiesZelf smoothies maken

Het is heel eenvoudig om zelf smoothies te maken. Je hebt een blender nodig, vers fruit of groente en wat fantasie.

Een smoothie smaakt het best als hij dik en koud is. Voor het maken van een smoothie kun je dan ook het best ingevroren fruit gebruiken. Je kunt het fruit op voorhand invriezen. Schil het fruit van tevoren en snijd het in stukken. Dan gaat het mixen makkelijker. Je kunt porties in diepvrieszakken bewaren. Zo kun je te allen tijde een lekkere smoothie maken. Je kunt smoothies overigens ook klant en klaar invriezen. Denk er dan wel om dat het drankje kan uitzetten, dus gebruik ruime bekers. Smoothies smaken echter het lekkerst als ze vers van de pers worden gedronken.

Het leuke aan het zelf maken van een smoothie is dat je zelf kunt bepalen wat er in gaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magere yoghurt of je voegt proteÔnen toe om er een sportdrank van te maken. Andere lekkere toevoegingen zijn ijs, honing, likeur of andere alcoholische dranken of verschillende kruiden (vooral als je groente gebruikt). Als je de smoothie dikker wilt hebben, kun je wat ijsblokjes in de blender toevoegen. Je kunt je smoothie aan de hand van je ingrediŽnten zo gezond of zo lekker maken als je zelf wilt.

Je kunt alle soorten fruit gebruiken die je lekker vindt, maar je moet ze wel eerst schillen of ontpitten. Kleine pitjes haal je snel uit het fruit als je het vruchtvlees door een zeef perst. Natuurlijk kun je alle combinaties maken die je maar wilt. Soms overheerst een smaak van een bepaald soort fruit. Let in dat geval op de verhoudingen die je gebruikt. Als je een smoothie met groentesap maakt, kun je kiezen voor sappige groente die je rauw ook kunt eten, bijvoorbeeld tomaten, komkommer, zuurkool, avocado en bleekselderij. Voor meer inspiratie kun je op het internet ontzettend veel recepten voor verrukkelijke smoothies vinden.

« Terug naar overzicht