Sinaasappellikeur
Rasp op een fijne rasp de sinaasappelschil(len) en wrijf ze in een vijzel zo fijn mogelijk.Strooi een deel van de suiker over de geraspte en gevijzelde schillen.
Doe mengsel dan in een fles met een wijde hals.
Giet hier de alcohol en de cognac bij.
Sluit de fles goed af en laat deze mix een week staan.
Doe na die week in de 5 kopjes water de rest van de suiker, de kruidnagelen en het kaneelstokje.
Laat dit mengsel 5 minuten koken.
Daarna het water laten afkoelen.
Haal het kaneelstokje uit het afgekoelde mengsel.
Schenk het afgekoelde mengsel ook in de fles en sluit deze goed af.
Laat deze mix ook weer minstens een week staan.
Daarna kunt u van uw zelfgemaakte sinaasappellikeur gaan genieten.
- 3 kopjes suiker
- 5 kopjes water
- 0,5 kopje fijngeraspte sinaasappelschil
- 1 kopje zuivere alcohol
- 1/3 kopje cognac
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- Dit product bevat 1865 Kcal
Klaar in 5 Minuten
Mixen die lijken op Sinaasappellikeur
- TomaatMet pernod,grenadinesiroop,water
- Absinth cocktailMet pastis,water,suikerstroop
- Pastis rougeMet pastis,grenadinesiroop,water
- Mint julep 2Met bourbon whisky,suikerstroop,water